Overige activiteiten

Pianospelen en concerten

Naast het lesgeven, wat ik vanaf begin en nog steeds met veel plezier en enthousiasme doe, blijf ik uiteraard ook zelf met plezier muziek maken. Af en toe geef ik een concert, al dan niet in besloten kring.
In het verleden heb ik regelmatig gespeeld tijdens de Pianowandeling in Edam en het Rondje Piano Schagen, vaak samen met mijn partner op klarinet. Ook was ik vele jaren lid van de Pianoclub Amsterdam, een groep van pianodocenten, pianostudenten en amateurs, die regelmatig bijeen komen om elkaar voor te spelen en van gedachten te wisselen.

Orkestdirectie

Sinds 2009 leid ik de speelgroep "Windstreken" van Huismuziek Alkmaar , waarvoor ik zelf het merendeel van de stukken arrangeer - iets, wat ik met veel plezier doe.
Het Windstrekenorkest laat regelmatig van zich horen; niet alleen tijdens het jaarlijkse concert van Huismuziek Alkmaar, maar ook tijdens Nationale Molendag en bij de oogstmarkt in het Kerkje van Valkkoog.
Ook hebben we, al dan niet in kleinere bezetting, herhaaldelijk gespeeld tijdens Kaeskoppenstad alsmede verschillende feestjes opgeluisterd.

Het Windstrekenorkest zoekt nog medemuzikanten; op dit moment missen we vooral snaarinstrumenten, gestreken en getokkeld.

Vioolspelen en Volks(dans)muziek

Op de viool speel ik tegenwoordig voornamelijk volks(dans)muziek. In het begin vooral tijdens de zomerkampen van folkcamp Eerde, en bij sommige optredens van het Windstrekenorkest.
Sinds zomer 2012 maak ik (samen met mijn partner) deel uit van het volksmuziekensemble "Orse ket", wat Oud-Zaans is voor "Veel plezier".
Aangezien alle ensembleleden ook volksdansers zijn, neemt het internationale volksdansrepertoire een belangrijke plek in ons repertoire in. Het liefst spelen we ook daadwerkelijk voor dansers, maar we zijn ook bezig, om een luisterprogramma in te studeren.
We zoeken nog gelegenheden om voor dansers te spelen; wilt u bv. uw dansseizoen afsluiten met live muziek, dan komen wij graag voor u spelen. De repertoirekeuze geschiedt uiteraard in overleg.Kinderprojecten

In het verleden heb ik projectmatig ook met groepen kinderen muziek gemaakt, zowel kinderorkesten tijdens zomerkampen als muziekworkshops voor de kinderen in het asielzoekerscentrum. Dit laatste gebeurde onder de vlag van Musicians without borders in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid.Muziek algemeen

Het multifunctionele deel van de lesruimte is nu gebruiksklaar. Binnen kort zal hier informatie te vinden zijn over muzikale activiteiten, die in de planning staan, zoals muziekcursussen voor kinderen, een kinderorkest, een laagdrempelig orkest voor volwassenen die graag ervaringen willen opdoen in het samenspel, groepslessen over muziekgeschiedenis of muziektheorie.Zoekt u een dirigent voor uw orkest/ensemble of wilt u een eenmalige coaching ((licht) klassiek of volksmuziek)? Ook voor klassieke zangensembles mits het gaat om muzikale aspecten, en niet over stemvorming of andere zangtechnische aspecten.

Wilt u uw feest laten opluisteren met swingende volksmuziek, gespeeld door een enthousiast ensemble van amateurmusici?

Bent u met een groep mensen die graag iets meer over klassieke muziek willen weten?

Of heeft u andere muziekgerelateerde vragen waarvan u denkt dat ik iets voor u zou kunnen betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met mee op.
Terug naar boven


E
vk2
pikl


WS_2014
WS_2014
WS_2015


orsekethet rode orkest

trommelen

instrumenten_workshops