Overige activiteiten

Pianospelen en concerten

Naast het lesgeven, wat ik vanaf begin en nog steeds met veel plezier en enthousiasme doe, blijf ik uiteraard ook zelf met plezier muziek maken. Af en toe geef ik een concert, al dan niet in besloten kring.
In de afgelopen jaren heb ik regelmatig gespeeld tijdens de Pianowandeling in Edam en het Rondje Piano Schagen, vaak samen met mijn partner op klarinet. Tevens ben ik lid van de Pianoclub Amsterdam, een groep van pianodocenten, pianostudenten en amateurs, die regelmatig bijeen komen om elkaar voor te spelen en van gedachten te wisselen. Ook geven we elk jaar een concert in zaal Tamboer in Amsterdam en in de pianohandel Van Kerkwijk in Amstelveen.Orkestdirectie

Sinds 2009 leid ik de speelgroep "Windstreken" van Huismuziek Alkmaar , waarvoor ik zelf het merendeel van de stukken arrangeer - iets, wat ik met veel plezier doe.
Het Windstrekenorkest zoekt nog medemuzikanten; op dit moment missen we vooral snaarinstrumenten, gestreken en getokkeld.Vioolspelen

Op de viool speel ik tegenwoordig voornamelijk volks(dans)muziek. Onder andere tijdens de zomerkampen van folkcamp Eerde, thuis met even enthousiaste muziekvrienden en bij sommige optredens van het Windstrekenorkest. Sinds zomer 2012 maak ik ook (samen met mijn partner) deel uit van een volksmuziekensemble, waarmee we bezig zijn een repetoire met volksmuziek uit diverse Oost- en Westeuropese landen in te studeren.
Aangezien wij allen ook volksdansers zijn, bestaat een groot deel van ons repertoire uit internationale volksdansen.
Graag zouden we ook voor dansers willen spelen.Kinderprojecten

Op Basisschool De Sterrenzanger in Oudorp begeleid ik sinds enkele jaren het leerlingen-adventsorkest, dat tijdens de adventsvieringen speelt.
Dat bevalt zo goed, dat we inmiddels met een kleinere bezetting ook andere jaarfeesten met muziek verrijken.In het verleden heb ik projectmatig ook met groepen kinderen muziek gemaakt, zowel kinderorkesten tijdens zomerkampen als muziekworkshops voor de kinderen in het asielzoekerscentrum. Dit laatste gebeurde onder de vlag van Musicians without borders in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid.Muzikale mogelijkheden

Zoekt u een dirigent voor uw orkest/ensemble of wilt u een eenmalige coaching ((licht) klassiek of volksmuziek)? Ook voor klassieke zangensembles mits het gaat om muzikale aspecten, en niet over stemvorming of andere zangtechnische aspecten.

Wilt u op uw school een leerlingenorkest beginnen?

Bent u met een groep mensen die graag iets meer over klassieke muziek willen weten?

Wilt u uw feest laten opluisteren met swingende volksmuziek, gespeeld door een enthousiast ensemble van amateurmusici?

Wilt u een volksdansavond met internationaal repertoire opluisteren met een onversterkt spelend orkest?
Vraag via het contactformulier naar onze repertoirelijst. In overleg studeren we ook graag nieuwe dansen in.

Of heeft u andere muziekgerelateerde vragen waarvan u denkt dat ik iets voor u zou kunnen betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met mee op.
Terug naar boven

E
vk2
piklWS_2014Orseket
het rode orkest

trommelen

instrumenten_workshops